II. Medvehagyma Túra

Dátum: 

2019. április 13. 08:00

Kedves Érdeklődők! Az esős időjárás miatt a programot töröltük!

2019. április 13. (szombat)
8:00 Indulás a Budai vámnál lévő Tescotól

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is felkeressük a medvehagymával borított Mecseket. A tavaszi erdő egyik fő látványossága a medvehagyma.
A kirándulás célja, hogy veteránautóinkkal felkeressük, és megismerjük, a Mecseki erdő nyújtotta páratlan látványt. A köztes állomásokról a kirándulás során többek között az erdő szélén található mánfai Sarlós Boldogasszony templom, a Laura forrás, az orfűi Vízfő forrás kerül megtekintésre idegenvezetéssel. 
A kirándulás alatt mindenkinek lehetősége nyílik medvehagyma gyűjtésére.

Fakultatív jelleggel a túra során megtekinthető az orfűi Malom-múzeum. A kedvezményes belépődíj 800.- ft/fő. A kedvezmény csak megfelelő létszám esetén vehető igénybe. Igény esetén a belépődíj a helyszínen fizetendő.

A remete réti piknik során ételt az előre regisztrált résztvevőknek tudunk biztosítani 800.-Ft/fő áron, ami a helyszínen fizetendő. (Oldtimer Club Pécs klubtagoknak ingyenes)
Ebéd:

11:00 és 12:00 között érkezés a Remeterétre, csatlakozás a veterán piknikhez. A Remete-réten lehetőség van piknikezésre, bográcsozásra, stb…
Veterán-járműves kirándulásunkon a részvételt  - a nagy érdeklődésre való tekintettel  - regisztrációhoz kötöttük, az útvonal adottságai, valamint az esemény biztonságos lebonyolíthatósága miatt a létszámot korlátoztuk.

A regisztráció beküldése után vissza fogjuk jelezni a részvétel lehetőségét.
Az autós útvonal végig aszfaltozott, kivéve a parkolók.
A köztes állomásokról kb. 5-10 perces erdei sétával érjük el a látnivalókat.
Sportcipő, (váltócipő), kényelmes ruhaviselet ajánlott.
A medvehagyma gyűjtésekor a megengedett mennyiséget senki se lépje túl.
A kiránduláson mindenki saját felelőségére vesz részt.
Rossz idő esetén a kirándulás elmarad.
Bővebb információ:
Kersity Antal 
kersitya [at] gmail.com