Klubtörténet 2010

2010.01.10. EKF Megnyitó

Egy tucat járművel vettünk részt az EKF programok megnyitójára érkező nosztalgiavonat fogadásán.
Néhány érkező V.I.P. vendéget járműveinkel szállítottunk a belvárosba.

2010.01.23. V. Veteránbál

Ebben az évben immáron 5. alkalommal került megrendezésre az évnyitónak is tekinthető "Veteránbál"
Kitűnő hangulat, táncbemutató, tombolasorsolás és ízletes vacsora tette felejthetetlenné a hajnalig tartó összejövetelt.

2010.03.12. Lakossági Fórum

A Veteránjármű Egyesület Pécs lakossági Fórum keretében a Nevelési Központban mutatta be tevékenységét.
Kötetlen beszélgetés formájában, szakértők bevonásával tájékoztattuk a megjelent vendégeket.

2010.04.03. Mecseki Tavasz - VIII. Veterán Börze

Az elmúlt évhez hasonlóan rengeteg érdeklődő tekintette meg a szebbnél szebb kiállított járművet. Az alkatrészbörze kínálata is felülmúlta az eddigieket. A rendezvény után városi felvonulás, majd a KIKA parkolóban díjátadás színesítette a programot.

2010.05.01. Majális a Dóm téren

A jótékonysági koncertek, a rallye autók, a lufi- és sörárusok mellett mi is színesítettük néhány járművünkkel a Bazilika elötti ünnepséget.

2010.05.07-09. Szarajevó - Nemzetközi Oldtimer Rally

A Veteránjármű Egyesület Pécs első alkalommal képviseltette magát Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. Három autóval indultunk Pécsről, útközben nasicei barátaink csatlakoztak hozzánk. A gyönyörű tájakon való utazás kellemes élményt jelentett úgy, ahogy a programban szereplő kolostorlátogatás, népzenei- és néptáncbemutató, valamint a helyi ételek és italok megkóstolása. A belvárosi kiállítás, az óváros, a bazár megtekintése, és az itteni veteránosok vendégszeretete felejthetetlenné tette ezt a hétvégét.

2010.05.15-16 Mediterrán Túra - Villány

Mintegy 120 résztvevővel zajlott az Egyesületünk által szervezett Mediterrán Bortúra Villányban. A szakadó eső miatt a Kultúrházba voltunk kénytelenek behúzódni, ahol a Polgármester úr, valamint a Gere, Bock és Polgár Pincészetek támogatásával három órás változatos műsorban szórakozhatott a nemzetközi közönség. Természetesen a borkóstoló sem maradt el úgy, ahogy a Polgár Bortrezorban sem, ahol a vacsorát és díjkiosztó ceremóniát tartottuk. Köszönjük a látogatást az osztrák és horvát vendégeinknek. A fotógalériában és az Oldtimer Club Pinkafeld honlapján megtalálhatóak az eseményről készült fotók.

2010.06.12. Ibafa - falunap

A Polgármester úr meghívására látogattunk el Ibafára. A különböző szórakoztató események mellett bepillantást nyerhettünk egy nemzetközi pipaszívó versenybe is.

2010.06.13. Slavonski Brod - VI. Nemzetközi Veterántalálkozó

A Száva-parti városban 6. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Veterántalálkozót.
Kitűnő ellátásban és nagyon figyelmes, baráti fogadtatásban volt részünk.

2010.06.25-26. X. Jubileumi Burgonya Fesztivál Bicsérd - Zók.

A sokéves kitűnő kapcsolatnak köszönhetően már-már természetes résztvevői vagyunk ennek a sikeres rendezvénynek. Ez az a hely, ahol szinte otthon érezhetjük magunkat és ez természetesen idén is nagyon jól esett.

2010.07.2-4. XII. Nemzetközi Találkozó Szabadka

Régi adósságunkat törlesztettük azzal, hogy ellátogattunk a Szabadkai Oldtimer Klub rendezvényére. A baráti fogadtatás nem okozott csalódást, jövőre nagyobb létszámban kell megjelennünk!

2010.07.11. 12. Oldtimer Treffen Pinkafeld.

Kapcsolatunk egy éves jubileumát ünnepelhettük ebben a nagyon kellemes kisvárosban. Nagyon jó érzés, hogy igazi barátokra találtunk, akikkel ez alatt az egy év alatt immáron negyedik alkalommal találkozhattunk.

2010.07.24. Kékfestő Fesztivál Nagynyárád.

Sokadik alkalommal vettünk részt a Nagynyárádi Kékfestő Fesztiválon. A kitűnő hangulatú rendezvény idén is sok látnivalóval szolgált. A helyi Plébános Úr idén is járműveink felszentelésével tisztelt meg bennünket.

2010.07.24-25. 8. Veterántalálkozó Varazsdin

A varazsdi veteránosokkal szintén egy éve vettük fel a kapcsolatot. Temperamentumuk és barátságuk biztos záloga a hosszantaró együttműködésünknek.

2010.08.20. Falunap - Sátorhely

Első alkalommal vettünk részt ezen az Ünnepnapon. A Polgármester Úr baráti meghívásának nem tudtunk nemet mondani. A kedves fogadtatásnak, jó programoknak és a barátságos lakosságnak köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat.

2010.08.20 - 22. III. Pannon Túra

Az immár harmadik alkalommal szervezett Pannon Túrát a Siófoki Börzével és felvonulással kezdtük. A Vasmacska Vendéglő, a Siófoki barátaink és az Igali Gyógyfűrdő biztosította a további kellemes időtöltést. Köszönet érte!

2010.09.11. Zrínyi Napok - Szigetvár

A tavalyi nagysikerű eseménynek köszönhetően nagy várakozással tekintettünk az idei Fesztivál elé. Sajnos az időjárás "megtizedelte" csapatunkat, ezért szerény létszámban vettünk részt. Reméljük jövőre jobb lesz!

2010.09.19. Guinness Rekordkísérlet - Szentlőrinc.

Nagyon sok munkát fektetetünk ebbe a rendezvénybe, amit az idei év legnagyobb veterános eseményének szántunk. A 2010-es év minden programunk alkalmával szakadó esővel "ajándékozott" meg bennünket, így ez sem volt kivétel. A szó szoros értelmében elmosta a találkozót, ezért a rekord is elmaradt. Nem adjuk fel, legközelebb jobban sikerül !

2010.11.13. Vonattal Szigetvárra

Az év vége közeledtével egy kis kényeztető napot tartottunk.
Vonattal utaztunk a szigetvári gyógyfűrdőbe, ahol a kellemes lubickolás, szaunázás, gőzfűrdőzések között az étterem étel- és italkínálatával is megismerkedtünk.