Klubtörténet 2011

2011.02.19. Kirándulás Gunarasra

A 2011. év első jelentős eseménye egy kis fűrdőzés a gunarasi gyógyfűrdőben.
A hosszú téli pihenő után jó volt ismét közösen kimozdulni akkor is, ha a járgányaink még mindig a téli álmukat alusszák.

2011.03.14. Kiállítás a Szigetvári Gyógyfürdőben.

A tavaly őszi -vonatos- kirándulásunk és Szedlák József klubtagunk közbenjárásának köszönhetően a fürdő vezetősége egy kiállításra hívta meg egyesületünket. A kedves fogadtatás, kellemes időtöltés közben a medencéből nézegethettük járműveinket a fűrdő látogatóival együtt.

2011.03.25-27. Oldtimer és Sportautó Kiállítás Graz.

Néhányan elutaztak Grazba, hogy meglátogasság a grazi Oldtimer és Sportautó Kiállítást. Odafelé betértek Stainzba, egy magánmúzeumba, ahol számos eladó és kiállított járművet csodálhattak meg. Gazdag élményekkel térhettek haza.

2011.04.23. Mecseki Tavasz IX. Veteránbörze

A tavasz első napsugarai ismét nagyon sok veteránjármű-tulajdonost, árust és látogatót csalogatott ki az idei első rendezvényünkre. Kiállításunkat ebben az évben is színesítette a "Botond Veterán katonai Jármű Egyesület".
Mindenkinek köszönjük a megjelenést!

2011.04.30. Retrotúra a régi 6-os úton

Egyfajta időutazásra invitáltuk veterános barátainkat a "régi 6-os úton". Néhány évtizeddel ezelött ezen a nyomvonalon lehetett eljutni Budapestre. Fejér Péter Leontin klubtársunk kitűnő szervezésének köszönhetően Pécs és Bonyhád között jártuk be az útszakaszt, több helyen megálltunk, hogy az ottani érdekességekről ismertetőt hallgassunk meg és még egy ebéd is belefért a programba.

2011.05.01. Rock & Roll Majális Kalocsa

Csodálatos parkba az Érsekkertbe invitálták a szervezők Egyesületünket május első napjára Kalocsára.
A rendezők kitartó munkája, a kedves fogadtatás, a jó zene feledtette némileg az időjárás okozta megpróbáltatásokat.

2011.05.14-15. Balatonvilágos

A Fehér Partok Turisztikai Egyesület szervezésében tölthettünk el egy hétvégét Balatonvilágoson. A kedves vendéglátás, a kényelmes szállás és a jó program felejthetetlen élményt jelentett mind a klubtagjainknak, mind hazai és külföldi barátainknak egyaránt.

2011.05.20-21. Banja Luka

Első alkalommal látogattunk el Banja Lukára. Sok újdonsággal találkoztunk és egy hatalmas felhozatallal és érdeklődéssel kísért kiállítás részesei lehettünk.

2011.05.28. Slovenska Bistrica.

A tavaszi Börzére Szlovéniából két vérbeli veterános látogatott meg bennünket, akik meghívtak az itteni takálkozóra. A kedves gesztust nem lehetett elutasítani, így módunk volt megismerni vendégszeretetüket, barátságukat. A kitűnő ellátásnak és tartalmas programnak köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat.

2011.06.04. Ibafa - Pipaszívó Verseny.

Második alkalommal hívták meg Egyesületünket erre a nevezetes napra. A faluban tett séta és a Pipamúzeum megtekintése után a klubunk is képviseltette magát ezen a híres pipaszívó versenyen.

2011.06.11. Szigetvár - városrészek vedélkedője.

Egy rövid kiruccanást tettünk Szigetvárra, ahol a Városrészek Vetélkedője - sorozat egyik állomásaként ezen a napon mi is megjelenhettünk. A látványos programok, vetélkedők mellett kötetlen beszélgetéssel töltöttük el ezt a pár órát.

2011.06.24-25. Bicsérd - Burgonyafesztivál.

Ez már szinte a második otthonunk. Idén is szép számban képviseltettük magunkat az első, de főként a második napon. Nagyon hiányozna, ha nem lehetnénk részesei ennek az ünnepi forgatagnak és nem élvezhetnénk az itteni vendégszeretetet. Köszönjük szépen!

2011.07.01-03. Szabadka

A szabadkai találkozó -mondhatjuk- nem okozott meglepetéseket: A megszokott kitűnő ellátásnak, jó programoknak, baráti fogadtatásnak (és persze a nyelvi előnyöknek) köszönhetően már szinte otthon érezzük itt magunkat.

2011.07.10. - Pinkafeld

Ezt a dátumot már minden évben különös figyelemmel jegyezzük. Most is jópáran utaztunk ebbe a kedves kisvárosba. Az évek alatt kialakult barátság nem tenné lehetővé, hogy kimaradjunk ebből az igen szinvonalas rendezvényből. Köszönjük az elnök úrnak és a klubtagoknak, azt a kitüntetett figyelmet, amit irántunk gyakorolnak!

2011.07.15-17. Csesztreg

A szlovén kapcsolat szorosabbá tételeként a csesztregi találkozón is képviseltük magunkat. A háromnapos találkozó szervezője Nenad barátunk, aki egy igazi családias légkört varázsolt az évek alatt összeszokott és az újonnan érkezett vendégek között. Az ellátásban és a jókedvben nem szenvedtünk hiányt.

2011.07.24. Varasd

Az egynaposra zsugorodott találkozó szomorú jellemzője a szakadó eső volt. Öt járművel vettünk részt ezen a találkozón. A régi kedves barátaink vendégszeretete most sem volt kétséges, de a zsúfolt program mellett az oda és hazautazás kissé fárasztóvá tette ezt a kirándulást.

2011.07.30. Nagynyárád - Kékfestő Fesztivál

Az évek alatt kialakult kapcsolat rendületlenül tart! Ismét szép számban képviseltük magunkat ezen a szép ünnepen. Köszönjük a szervezőknek a vendéglátást és Tisztelendő úrnak a járműveink megáldását!

2011.08.13. Kiskassa - Fényfesztivál

Ebben a lelkes kis faluban igen kedves vendéglátás részesei lehettünk. Szép számban vettünk részt, melyet finom ebéddel, zenés előadással és hőlégballonozással háláltak meg a szervezők. Köszönjük Nekik!

2011.08.26-28. Újvidék

Az Újvidéki Veterántalálkozó is egy fix pontja az éves eseménynaptárunknak. Idén sem volt ez másként. A megszokott kitűnő vendégszeretet, kellemes szállás és változatos programok idén is csodálatos hétvégét jelentettek számunkra.

2011.09.03. Mecsekszabolcs - Bányásznap

Az Összefogás Mecsekszabolcsért Egyesület hagyományteremtő szándékkal szervezte meg első Bányásznapját. A szives meghívást mi is örömmel fogadtuk, így szép számban jelentünk meg ezen a rendezvényen is a látogatók nagy érdeklődésére és örömére.

2011.09.10. Szigetvár - Zrínyi Napok

Az előző évek sikeres együttműködése révén, idén is meghívták Egyesületünket erre a szép Ünnepnapra. Jelentős létszámmal járultunk hozzá mi is az ünnepi forgataghoz, megtekinthettük a Várat, a kirakódóvásárt és egy finom ebéd után még jutott idő egy rövid strandolásra is a Gyógyfűrdő vezetősége jóvoltából.

2011.09.24-25. Pécs - II Oldtimer Világnap

Az időjárás is végre kegyes volt hozzánk, így zavartalanul lebonyolíthattuk ezt a kétnapos rendezvényt. A szép számú magyar és külföldi vendéggel ellátogattunk Mattyra a Lovastanyára, "benéztünk" a garéi falunapra és egy tartalmas, színvonalas műsor mellett vacsorázhattunk a TVT iskola halljában. Másnap reggel a Kossuth téren állítottuk ki járműveinket kitűnő utcazene kíséretében, a Dóm téren püspöki áldásban részesültünk, majd a város legmagasabb pontján a TV-toronyban költhettük el ebédünket, ahol minden résztvevőt díjaztunk.

2011.10.07-09. Igal - szezonzárás, szüreti felvonulás

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Igalban zártuk a szezont. Az immár nemzetközivé lett társaság igen jó hangulatban töltötte a hétvégét. A pihenés, strandolás mellett részt vettünk a szombati szüreti felvonuláson is.